Stílusos fiú és lány gyerekruha - nadrágok, szoknyák, pólók, blúzok

 Bejelentkezés / Regisztráció (Kereskedőknek is)
logo top
 
0
Kosár  

Nyugodtan magázzon!

szerda, 21 március 2018 0 hozzászólás Írta: Hámori-Fábián Zsófia

Ismerősökön keresztül találtuk a második jelöltet, egy nyugdíjas óvónénit. Nagyon be voltam sózva, már a telefonon keresztül is szimpatikus volt, és nagyon tetszett a gondolat, hogy egy nagymama korú bébiszitter jöjjön (hiszen úgyis kevés nagymama van a fiúk körül… :D), ráadásul óvónő, aki tud nekem segíteni azokban az igen aktuális kérdésekben, mint a pelus elhagyás, cumi elhagyás, óvoda választás és alapvetően abban, hogy felkészítsük a fiúkat az ovira.

Már nyár dereka volt, és szokás szerint délután kint voltunk az udvaron. A hölgy – nevezzük Kati néninek – kicsit késve érkezett, és nehezen értem el telefonon, hogy mi a helyzet. Ezt jegyezzük meg, csak úgy mellékesen.

A kertben leültünk a műanyag székekre, és bár felajánlotta a tegeződést, elmeséltem neki, hogy én mennyire oda vagyok a magázódásért, úgyhogy ha lehet, maradhatunk úgy, nem baj, ha a fiúk ezt is megtanulják már most. „Csak kezdjenek már el végre beszélni!” – tettem hozzá magamban. Szóval magázódtunk, leültünk és elkezdtünk beszélgetni.

Nem részletezem úgy, mint az előzőt, mert egyébként szimpatikus volt Kati néni. Míg ki nem jelentette, hogy akkor kilenctől délig tud jönni. Heti kettő nap. Nem, az sajnos nem megy, hogy tovább maradjon. A beszélgetést körülbelül öt percenként félbeszakította vagy az egyik nyivákoló gyerekem (homokoztak és formákat kellett csinálni), vagy a hazatérő szomszédok, akik köszöngettek, vagy odahívtak a kerítéshez egy pár szóra. Kati néni egyre vékonyodó ajkából egyértelműen látszott, hogy ezt nem sokáig fogja bírni, és a rugalmatlansága is kiütközött, így egy idő után udvariasan elköszöntem tőle.

Peti aztán vígasztalt, hogy szerinte nem Kati néni az emberünk, de én nagyon sajnáltam, amikor kiderült, hogy nem tudja vállalni. Sok pozitívum szólt mellette, bár így utólag azt gondolom, hamar meguntam volna, hogy csak kedden tud jönni, ha én pont hétfőre, meg szerdára kapom az időpontokat a nőgyógyászhoz. Úgyhogy keresgéltünk tovább. A szomszéd férj örömére, aki megjegyezte nekem, amikor átjöttek, hogy túl öreg volt, legyek szíves fiatalabbat keresni. Gondoljak néha rá is. :D

Nehogy má' a nyúl vigye a puskát!

szerda, 21 március 2018 0 hozzászólás Írta: Hámori-Fábián Zsófia

o VINTAGE CAR WOMAN facebook

Az első interjúra készültem, de nem eléggé. Amikor a hölgy megérkezett egy szép, nagy BMW autóval, már gyanús lett a dolog. Egy 35 év körüli, vékony, szép, igényesen sminkelt nőt képzeljetek el. Határozott kézfogás, komoly és szigorú tekintet, látszott rajta, hogy tudja, mit akar. A nappaliban ültünk le Petivel együtt, és elkezdtünk beszélgetni. Felvázoltam a terveket, mit hogyan szeretnénk, és természetesen hangsúlyoztam, hogy a helyzetnek megfelelően mi is „alkuképesek vagyunk”, ha úgy látjuk, akár heti három nap is elég lesz, de heti öt napról indulunk.

Kábé így nézett ki a beszélgetés:

-          Nos, nekem a heti öt nap biztosan nem fog menni, vannak más munkáim is. Esetleg heti három nap – mondja a hölgy határozottan.

-          Hát, az lehet, hogy kevés lesz, főleg az elején, de akkor megpróbáljuk majd így megoldani, ha máshogy nem megy. De akkor esetleg azon a három napon tudsz jönni nyolc órában? – kérdezem én bizonytalanul.

-          Annyiban biztosan nem, inkább öt órában. Nekem is mennem kell délután a gyerekeimért, úgyhogy nem érek rá egész nap. Most válok, úgyhogy ez különösen érzékeny időszak nekik.

-          Természetesen, ezt megértem. Sajnálom. És milyen árra gondoltál?

-          1600 Ft/óra.

-          Ez alkuképes? Végül is, mivel rendszeresen és hosszú távon kérjük a segítséget, bíztam benne, hogy nem órabér alapú elszámolás lesz, hanem olyasmi, amivel mindenki jól jár. – (Hozzáteszem, én dolgoztam ilyen típusú munkaerő kölcsönző cégnél, és ott ez tényleg így működött.)

-          Nézd, látom, hogy nem vagy tisztában az árakkal. Ennyi ma egy takarítónő órabére. És egyébként is, én autóval járok, nekem azt is fent kell tartanom, ezért ennyi az órabér.

-          Rendben… Arra gondoltam, hogy egy pár alkalommal együtt kellene lenned velünk, hogy lásd, hogy bánok én a fiúkkal, milyen típusú gyerekek.

-          Csinálom, ahogy gondolom, aztán majd Te is megmondod, hogy mire gondoltál és én is megmondom, hogy nekem hogy jó. Szerintem ez így működik, előre kár bármit megbeszélni.

És itt ért véget a dolog. Miután elment, egy fél napot puffogtam még Petinek, hogy az biztos, hogy Ő nem jön ide többet. A földbe döröngölt a határozottságával, ő akarta kitalálni, hogy mi jó az én gyerekeimnek, de ami egyáltalán nem fér a fejembe, hogy mi közöm van nekem ahhoz, hogy mivel jár dolgozni. Járjon autóval, ha neki úgy jó, de ezt ne verje rajtam le, nagyon szuper kisbusz jár az utcánkba, azzal is lehet jönni.

Azt meg csak a szomszédasszonyoknak súgtam meg egy délutáni pletykaparti alkalmával, ahol csak az egyik apuka volt jelen a négyből, hogy a jelölt túl jól néz ki, nem szívesen hagynám egyedül Petivel. Erre persze mi mind egyetértően bólogattunk, mire a férj a feleségére nézett, és így szólt: „Kérd már el a számát, nekünk is jól jönne egy bébiszitter! ;)”

Kell egy bébiszitter!

szerda, 21 március 2018 0 hozzászólás Írta: Hámori-Fábián Zsófia

o STRESSED MOM facebook

Pár éve még azt gondoltam, hogy egy bébiszitter alkalmazása sznob dolog, és csupa csúnya dolgot gondoltam arról az anyukáról, aki felfogad egyet. Minek szülte a gyerekét, ha nem foglalkozik vele? Ez is azt mutatja, mennyire nem értettem még az egész anyuka-létet, és milyen könnyen ítélkeztem. Sokat fejlődtem ám azóta, mindenkit megnyugtatok. De pár éve még csak 22 voltam, legyen a korom az enyhítő körülmény.

Amikor kiderült, hogy kis korkülönbséggel jön a harmadik gyermekünk, a lehetőségeket latolgatva végül úgy döntöttünk Petivel, hogy bébiszittert keresünk, és nem adjuk be böcsibe vagy csanába a gyerekeket. Anyagilag kábé ugyanott vagyunk szerintem, de egy bébiszitter akkor is jön, ha beteg a gyerek, a csanába viszont nem vihetem a gyerekeket betegen, és csak otthon szívok három kicsivel, miközben a pénzem is elúszott – ez volt a fő érvem. Meg az, hogy nem akartam még elengedni magam mellől a gyerekeket. Még együtt meg akartam élni velük ennek a kis kornak a szépségeit.

Úgyhogy elkezdtünk bébiszittert keresni. Aki volt már ebben, tudja, hogy egyáltalán nem könnyű a helyzet. Eleve az, hogy engem kellene helyettesíteni – ez, ugye esélytelen. És amikor összeírtam az elvárásaimat, akkor is azt éreztem, hogy ez teljesíthetetlen. Aztán a listámmal felálltam és jött a nagy kérdés: de hol keressek? Na de tényleg? Az, hogy felrakjak egy hirdetést a jófogásra, esélytelen, akkor minden álláskereső megtalál majd, ha ezt szeretné csinálni, ha nem.

Úgyhogy marad az ismerősi kör, a facebook-ra szintén nem akartam kiírni, úgyhogy fű alatt. Megpróbálkoztam a körülöttünk lévő gyülekezetekkel is, mi otthon a kis falunkba mindent az egyházon keresztül intézünk, de sajnos az sem jött be. Hirdetőtábla az oviban. A boltban. A fogorvosnál. Semmi.

És nem csak én kérdezősködtem. Beizzítottuk a nagyszülőket, a barátokat, a szomszédokat. Végül hat nevet kaptam, és összesen négy interjút tudtunk összehozni. Az utolsó interjú már nagyon későn volt, szülés előtt két hónappal – pedig az volt a terv, hogy mire szülök, már a bébiszitter összeszokik a fiúkkal és minden megy gördülékenyen. (A férjem akart vigyázni a fiúkra, amíg kórházban vagyok. Három nap. Lehet, hogy túlélték volna, de a ház biztosan romokban hevert volna.)

Jelentem, a küldetést sikerrel zártuk. Az Apósom masszőrének lánya lett a bébiszitterünk. És új értelmet nyert nálam a korrupció – mert az igazán bizalmas állásokba nyilván nem a jófogáson keresel embert, nem? Azt nem mondom, hogy támogatom, de nálunk bevált. Mom with Three Kids min 300x200Majd azt is elmesélem, hogy jutottunk el Hozzá.

Jön a Mama!

csütörtök, 22 március 2018 0 hozzászólás Írta: Hámori-Fábián Zsófia

istock 000033116632 medium 201410011209328

Az elmúlt két és fél éves anyai pályafutásom során rengeteg olyan közhellyel találkoztam, ami igazán nagyot ütött, ahogy beigazolódott. Igazi közhely, hogy akkor jössz rá, mi az a fáradtság, amikor gyereked van, és inkább mész aludni vacsora helyett. Vagy hogy a gyerekek bármikor képesek megenni egy túrórudit, még 39 fokos lázzal is. De ami leginkább beigazolódott: hogy nincs jobb a Nagymama főztjénél és jelenléténél a házban.

Reggel belenézek a tükörbe és sóhajtok egy nagyot. Nehéz éjszakán vagyunk túl, a fiúkhoz is kellett kelni, a kicsikhez is, kábé négytől nem is aludtam, csak tíz perceket. Ezen már a smink sem segít, ráadásul nincs is rám idő, Kende az ajtó előtt visít, hogy menjek játszani. Nem baj, a mai nap mégsem lesz katasztrófa, mert jön a Mama! Én legalább annyira várom a Mamát, mint a gyerekek, és hasonló lelkesedéssel fogadom, mint a fiúk. Irigykedve nézem, hogy kényezteti a gyerekeimet egy kis túrórudival, vagy csokival, míg én azon harcolok, hogy megegyék végre reggelit. A lencsefőzeléket sem tudom lenyomni a torkukon délben, de a Mama csak leülteti őket az asztalhoz, és bármit rak eléjük, a gyerekek megeszik. De tényleg bármit! Most például valami gombás zöldséges levest, a két fiam pedig kétpofára tömi. Tudjátok, nekem mit reagáltak volna, ha én rakok eléjük ilyesmit egy ebéd alkalmával? Na, igen, pont azt. Borult volna még az asztal is. De a Mamának? Vigyorognak és szót fogadnak. Hihetetlen. („Közben én hallgatom a litániát, hogy ezek az arany gyerekek milyen ügyesen esznek. Nem értem, miért panaszkodsz rájuk!”)

Ebéd után a Mamának mindig van kedve mesét olvasni, elvarázsolja a fiúkat a különböző történetekkel és hajlandó háromszor is elolvasni ugyanazt. Utána dudorászva elaltatja a fiúkat és elküld engem egy kis Én-időre, míg kitakarítja a konyhát és elpakol. És aztán délután lazán felpaoklja a három (3!) gyereket és elviszi őket sétálni.

Mom with Three Kids min 300x200

Folytassam? J

Ide valami nagy gondolatot írtam befejezésül, de az igazság az, hogy a Mama főleg nekem kell. Persze, a gyerekek is imádják, de én nem élnék túl Nélküle. Az meg hab a tortán, hogy egyébként mennyi minden jót jelent az, hogy a fiúk megismerik a nagyszülőket és tanulnak tőlük – generációs szakadékok ide vagy oda.

Így egyszerűbb

péntek, 09 március 2018 0 hozzászólás Írta: Hámori-Fábián Zsófia

Kisgyerekes anyukák gyakran tapasztalják a séták alatt, hogy megállítja őket az utca embere, és nem csak triviális dolgokat kérdez (Fiú? – A kék babakocsiban, kék anorákban és kék pléddel letakart gyermek esetében.), de olyan témákat is szívesen felhoz, amiről azért nem mindenkivel akarunk beszélgetni. Szerintem egy járókelőnek például nem sok köze van hozzá, hogy a bébi anyatejes vagy sem, természetesen született vagy sem, az meg aztán pláne nem, hogy hogyan fogant.

Igazán kínos párbeszédem nekem még nem volt, pedig a fiúkkal már két és fél éve sétálunk minden nap. Azt már megkaptam, hogy „Részvétem!”, eddig talán ez volt a legbántóbb. Rákérdeztek sokan arra is, hogy lombikból vannak-e, de mivel anno nekem is ez volt az előfeltevésem minden ikerpár láttán, szívesen elmagyaráztam az érdeklődőknek, hogy valójában még mindig több iker fogan spontán, mint lombikból – így nem csak válaszoltam, igyekeztem művelni is kicsit az utca emberét. Több, kevesebb sikerrel.

De aztán az ember egy idő után ráun a kérdezősködőkre, és mivel én egyébként barátkozós típus vagyok, igyekeztem oldani az olyan helyzeteket, ahol nem akartam mindent elismételni, de hirtelen a beszélgetést sem akartam lezárni. Így jött az ötlet, hogy egyszerűen kiírom magamra. Mi sem egyszerűbb ennél, nem? Rendeltem egy táskát.

(A képhez nem is fűznék semmit hozzá azon kívül, hogy igazán különlegesek vagytok, hogy még ezt a képet is ki merem ide rakni. Jó lett volna letakarni a fejemet, de azzal vigasztalom magam, hogy majd legközelebb valami jobb képet teszek ki, és akkor legalább látszik a fejlődés…)

Egy dolog maradt le a szatyorról: hogy anyatejesek. Mert erre egyébként ha nem kérdeztek rá, akkor is eldicsekedtem vele :D

 Zsófi mikka

Most melyik melyik?

szerda, 14 március 2018 0 hozzászólás Írta: Hámori-Fábián Zsófia

Tavaszra várva már kezdjük nagyon unni itthon a mindennapokat. A „nagyok” néha ki tudnak borulni a kicsi sírásától, a kicsi ki tud akadni a folyamatos zörgéstől, zenéléstől, kiabálástól, sikítástól, én meg azt unom, hogy az egyetlen megoldás erre, ha laza húsz perc alatt felruházom az egész bagázst és kimegyünk sétálni, majd harminc perc múlva hozom be őket, mert a tócsázások miatt kábé eddig bírja a tutira vízálló, sokezres bakancsuk is. Na. Értitek. Egy kicsit elegünk van már a télből.

Úgyhogy Anya nekidurálta magát, és kitalálta a tutit. Ovikóstoló foglalkozásra fogunk járni az ikrekkel, ahol egyrészt közösségben lesznek, amire még nem volt példa, másrészt én nem leszek velük, ami meg nekem lesz újdonság. Az első terveim között szerepel egy fodrászkodás és egy ruhavásárló körút. Ja, nem nekem. Nekik. Magamnak majd akkor vásárolok, ha sikerült csinire fogynom. Így még több évre sikerül jelentős összegeket megspórolnom a kasszánknak, főleg, ha továbbra is ilyen sikeresen csinálom a fogyókúrát. (Tehetek én róla, hogy az íráshoz is kell egy kis csoki-tuning?)

Sok újdonsággal jár ez a kis váltás, többek között olyan kis kérdések válnak teljesen komollyá, mint hogy hogyan öltöznek fel reggel a fiúk. Mert bizony a foglalkozáson az óvónéniknek meg kell őket különböztetni. Nem öltöztetjük őket ugyanúgy, de még így is lehet őket keverni. Négy hónapos korukban akkora zseni voltam, hogy megalkottam a tökéletes rendszert a rokonok kisegítésében: K – kék – Kende és Z – zöld – Zalán. Még kötni is tudják a névhez a színt. Ettől mindenki el volt ragadtatva anno. De nem készültem csupa zöld és csupa kék felsővel erre az időszakra, így az óvónéniknek most ez nem túl nagy segítség.

 Nemrég szembe jött velem egy poszt az egyik kedvenc Facebook csoportomban. Az anyuka arról panaszkodott, hogy a lányait nem tudják megkülönböztetni a suliban, ezért feliratos pólókat készíttetett nekik: Segítek, Zita vagyok! – Segítek, Panni vagyok! Szuper ötlet, nem? Azon gondolkozom, hogy nekem sem ártana néhány ilyen testvérpólót beszereznem, mert az oviban biztosan jól jön majd az óvónéniknek. Meg akkor már megkönnyíteném a nagyszülők és a tágabb rokonok dolgát is a családi összejöveteleken. Csak ki kellene találni néhány vicces pólós szöveget, hogy feldobjuk a dolgokat, pl Zalán, alá pedig: Kende. „Ne hagyd magad átverni!” Vagy ilyesmi J

Zalán Kende ikrek gyerekruha

Kíííínos

péntek, 02 március 2018 0 hozzászólás Írta: Hámori-Fábián Zsófia

A múltkori témával kapcsolatban eszembe jutott még pár igazán kínos ajándék. El kell ismernem, hogy a férfiaknak nehezebb ajándékot venni, főleg a csökönyösebb fajtának, akinek még hobbija sincs, de hagyjuk is ezt a parttalan témát. Az viszont igazi mellélövés, amikor valakinek nem nehéz ajándékot venni, mégis félresiklik az ajándékozás.

Az egyik ismerősöm például egy időben mindenkinek bontott kozmetikumokat ajándékozott. Igen, ez komoly. Karácsony előtt felhívott, hogy ők most nincsenek jó anyagi helyzetben, és nemrég vett egy nagyon jó, márkás arckrémet, kipróbálta, és tényleg nagyon jó, de csak egy borsónyit használt el belőle, odaadhatja nekem karácsonyra? Még egyszer: Igen, ez komoly. Kerülöm a veszekedést, kitalálhatjátok, hogy természetesen „örültem neki”. A férjemnek itthon pedig elpuffogtam, hogy az kevésbé esne szarul, ha semmit nem adna, minthogy az általa leselejtezett arckrémet sózza rám, és ehhez nekem még jópofát kell vágnom. Eljátszottam a gondolattal, hogy olyan lekvárt adok neki ajándékba utána, amiből egy kanállal megettem, de na… Tudjátok, hülyékkel nem szabad vitatkozni, mert lesüllyedünk a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

 

Úgyhogy elfogadom, amit a sors tartogat számomra, és amikor most felhívott, hogy szülinapom alkalmából hozna nekem egy pár ruhát, ami már nem jó rá és egy-két fülbevalót, mert neki rengeteg van, csak bólogattam. Anyukám szokta mondani, hogy „Ha adsz, adjál!” Ez nálam pl azt jelenti, hogy hiába spórolok a tojással, ha ajándékba sütöm a tortát, belerakom a 10 db tojást, amit a szakácskönyv ír (ha magunknak, jó lesz az héttel is, úgyis nagy tojások). Azért a spórolásnak is vannak határai, és szerintem nem a szeretteinken kell spórolnunk. Mert akkor úgy jártok, mint én az ikrek szülinapi tortáival. Jövőre rendelek…

kíííínos Mikka blog1

De! Örülök! Tényleg!

péntek, 09 február 2018 0 hozzászólás Írta: Hámori-Fábián Zsófia

nagypapa család

Van az a telefonos reklám, amit direkt karácsony után kezdtek játszani és arról szól, hogy ha már a rokonaid nem tudtak normális ajándékot venni neked, lepd meg te saját magad valami szuper dologgal. Őszintén megmondom, mélyen érintett ez a reklám, mert én a másik oldalon vagyok. Rendkívül kreatív ajándékozási tehetségem ellenére van két ember, aki mindig feladja a leckét. Az apám, és – nem meglepő módon – a férjem. Nálunk teljesen beigazolódott, hogy a saját apámat kerestem a leendő férjemben – néha úgy érzem, túl jól sikerült a megfelelő jelölt kiválasztása.

A férjemnek mondjuk nem csak én, a családja sem tud olyan ajándékot adni, aminek őszintén tud örülni. Épp ezért Vele tényleg rengeteg vicces eset történik ilyen téren. Tavaly karácsonykor például a már öt éve szakállt növesztő kisunokájának a Nagyi vett három Old’s Spice aftershavet, azaz borotválkozás utáni arcszeszt. Amikor Peti kibontotta őket, a Nagyi azzal védekezett, hogy stiftet akart neki venni (minden évben így volt eddig), de nem volt nála szemüveg és ezek szerint rossz terméket emelt le a pultról. Azóta tovább ajándékoztuk őket, de ez nem volt könnyű, lévén már majdnem mindenki szakállas a családból, mert így nem kell időt pazarolni a borotválkozásra. Azóta a nagyi is inkább borítékot ad karácsonyra.

Szintén a férjemmel történt meg, hogy egy jó darabig nem hordott papucsot. Amikor beköltöztünk a közös házunkba, kellett egy, mert a padlófűtés miatt szinte mindenhol járólap van, ami nyáron bizony hideg. A családomnak leadtam a tippet, és az egész ajándékozással nem is lett volna semmi gáz, ha nem teszik hozzá, hogy „de nem célzás ám, szerintünk nem vagy papucs!” Szerintetek, mennyit hordja a papucsot?

Apukámnak hasonlóan nehéz jó ajándékot venni. Arra a kérdésre természetesen, hogy mit szeretne, a „semmi” a válasz, de mi évekig kitartóan próbálkoztunk a családdal. Aztán egy karácsonyon megtört a jég. A bátyámék a megbeszélt ajándékokon felül (azt hiszem, akkor Apukám is pont egy papucsot kapott, külön megjegyzés nélkül J) egy kis dobozt is átnyújtottak apukámnak azzal a felkiáltással, hogy ezt az egész család kapja, de a családfő nyissa ki. A benne talált kis cipellőtől mindenkinek könnybe lábadt a szeme, még – dobpörgés – Apukám is meghatódott és őszinte öröm látszott az arcán. Sosem felejtem el. Annyira bevált ez az ajándék, hogy azóta szinte minden évben kapott egy unokát.

gyerekcipő gyerek

Anya tervez... gyerek rendez!

szerda, 31 január 2018 0 hozzászólás Írta: Hámori-Fábián Zsófia

Azt már régóta tudom, hogy a gyerekeink sokat segítenek az önismeretünk fejlesztésében – mióta itt vannak, sokat fejlődtem türelem terén, kreatív vagyok nem-káromkodásban (ebben a legó segített leginkább, mikor este mezítláb megtalált néhány darab. De mostanában úgy érzem, hogy az elfogadást tanítják nekem – nem is ők, hanem a helyzetek.

Nálunk két nagy családi munka/ünnep van vidéken, amikor naptárakat egyeztetve összeül a család és együtt vagyunk. Ez a szüret és a disznótor. A szüret tényleg laza munka – legalábbis nekünk, nőknek csak szőlőszedés és főzés van, ez igazán laza a disznótorhoz képest. A disznótor télen van, nagy hidegben, hogy maguktól szépen kihűljenek a húsok, mi meg fagyoskodjunk, szétroncsoljuk a kezünket a forró vizes mosogatással a téli hidegben az udvaron. Na, igen, jól érzitek, ez utóbbi szokott lenni az én feladatom, és nagyon nem vicces. Mégis az egyik legjobb élmény így felnőtt fejjel is a közös munka, hogy mindenkinek megvan a feladata a családban és megtermeljük magunknak egy időre a húst, kolbászt, sonkát, hurkát.

Idén sajnos kimaradunk ebből a mókából. Pontosabban csak a gyerekek és én, mert be kell látnom, három gyerekkel már nem lenne vicces a disznótor, ahol a férfiak nagykésekkel dobálóznak pár pálinka után, és fél szemmel mindenki a macskát lesi, nehogy megkóstolja a finomságokat. A gyerekekre már kéne legalább egy plusz ember, de akkor a munka nem halad. Úgyhogy leküldtem Férjet, persze már péntek reggel, én pedig itthon maradtam három gyerekkel. Na. Azért érzitek ennek a súlyát, ugye? Péntek este beszéltünk Anyukámmal telefonon, aszondja, ne aggódjak, otthon minden rendben, szépen haladnak az előkészületekkel, még beszélgetni is volt idejük. Magamban jót röhögtem, egyáltalán nem aggódom azon, hogy hogy állnak lent a munkával. Magamért sokkal inkább… Nekem a három gyerek egy hétvégére még mindig durvábban hat, mint a disznótor.

Mondanom sem kell, igyekeztem azért levédeni magam, és titkon még egy kicsit örültem is a szabad hétvégének. Az egyik legjobb barátnőm pénteken nálam aludt, szombat délután egy másik barátném jött kávézni. Valamilyen csoda folytán délután mindhárom gyerek egyszerre aludt másfél órát (az ikrek valójában kettőt), így tudtunk nyugodtan beszélgetni, és utána a gyerekekkel is játszottunk. Este beugrott Apósom fürdetni, vasárnap délelőttre pedig egy másik barátnőmmel és a kisfiával találkoztunk volna. Ez volt a terv.

De sajnos lebetegedtek. Mondanom sem kell, mekkora csalódás – ráadásul már másodszor. Egy anyának biztosan nem kell magyaráznom az érzést, amikor nagyon vársz valamit, de nem jön össze, mert lebetegedett a gyerek. Mérges vagy a világra, a betegségre, egy kicsit a gyerekre is, de ez csak átsuhan a fejeden, mert aztán ránézel és megsajnálod a láztól csillogó szemeket. Én persze a másik oldalon ránéztem a kicsit taknyoló gyerekeimre, és azt gondoltam, nem, a vasárnap délelőtt már nem fog menni, kell valami program, mert megzápulok itthon. Legtöbbször nem is nekik kell a program, hanem nekem kell, hogy pörgessen valami, és ne ugyanazokat az utakat rójuk hatvanadjára a héten.

Leszerveztem az Apósomat szombat este gyorsan, hogy akkor másnapra jöjjön át és foglalkozzon kicsit az unokáival, én meg elmegyek a legkissebbel vásárolni. Vasárnap reggel hívom nagy lelkesen, hogy akkor jöhet tízre, mindenki egészséges és rendben van – és persze Ő sajnos belázasodott éjszaka. Úgyhogy szervezés ide vagy oda, csak egyedül maradtam délelőttre. Még az a mák, hogy mielőtt teljes letargiába estem volna, felhúztam a redőnyt. És láss csodát, gyönyörű hótakaró van kint! A hóember és a szánkó megmenti a délelőttöt, már csak az kellene, hogy Regő is kedvesen átaludja a délelőtti programot. Egyelőre a hóeséstől úgy tűnik, álomkóros lett. Végre.

 

És ekkor újult energiával nekivágtunk a vasárnap délelőttnek. A hó segített túllendülni és elfogadni a helyzetet – egy újabb délelőtt egyedül a három gyerekkel. Egyébként határozottan ellustultam. Regő születése előtt minden nap egyedül voltam az ikrekkel, most meg már kivagyok, ha öt napon keresztül én szórakoztatom őket. Az elfogadást még magasabb szintre emeltem, amikor este várt egy sms a bébiszittertől: Kidőlt az influenzától, nem tud jönni. Szóval edzésben vagyok, mind elfogadás, mind gyerek-szórakoztatás terén… (Na de 

milyen hóembert építettem már! :D)

ember tervez mikka

Különbségek márpedig vannak

szerda, 31 január 2018 0 hozzászólás Írta: Hámori-Fábián Zsófia

Azt már régóta tudjuk, hogy a férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek. De hogy ez a gyereknevelés során hatványozódik, arról szerintem nem sokat sejtünk a házasság előtt. Mert amikor még csak azért veszekszel a férjeddel, hogy ne hagyja szét a ruhadarabjait a lakásban, és ne az út közepén hagyja a papucsát, hogy lehetőleg ne ess el benne a reggeli kávé előtti félkómás állapotodban, addig tűrhetőnek tűnik a helyzet.

Szerintem sokan beleestünk abba a hibába, hogy néhány idegesítő szokását elviseltük a párunknak, hiszen nem nagy dolog lehajtani a WC ülőkét, félrerakni a papucsot, vagy berakni a tányért a mosogatóba, ha már a kedves nem tudja ezeket megtanulni. De ha van két-három gyerek! Akkor ezek igazán idegesítő szokásoknak bizonyulnak, ami hirtelen nagyon zavarni kezd, mert már nem csak Apa papucsát rakosgatod, hanem a rengeteg gyerekcuccot, játékokat, mindenféle gyereknevelési kelléket, és a nap végén pont nem tudsz viccet csinálni Apa dohányzóasztalon felejtett zoknijából. Nem, akkor ez valahogy már nem megy, bármennyire is próbálja ő megmagyarázni, hogy azért nincsenek poloskák a lakásban, mert az ő zoknija elűzi őket.

Aztán megszületnek a gyerekek, és kiderül, hogy míg mi nők megkomolyodunk, van, ami nem változik. Amikor egész nap azt hajtogatom a gyerekeknek, hogy nem dobáljuk a játékokat, nem sétálgatunk a játékokon, és már a sarokban is lehúztak 5-5 percet büntetésből, megjön Apa és leül játszani velük, az első húzása pedig: „Nézzétek fiúk, a traktor lerombolja a legó garázst!” – és különböző hangeffektusokkal kísérve többször is áttolja a traktort a legó darabokon. Ugye? Ilyenkor már kommentálni sem tudok.

A másik kedvenc Apa-húzásom, amikor mondjuk sáros lábbal végig trappolnak az előszobán a fürdőig, és Apa jó szülőhöz méltóan leszidja őket: „Fiúk, ne menjetek be, mert anya mérges lesz!” Nyilván, azért tiltunk valamit, mert anya mérges lesz, nem azért, mert mondjuk koszos lesz a padló és valakinek – jaj, bocsánat, Anyának – fel kell törölnie. Bezzeg én igyekszem kikerülni azt a mondatot, hogy „Majd kikaptok, ha Apátok hazaér!”.

A férfiak érdekes módon a gyerekek megszületése után képesek egészen hajmeresztő új szokásokat felvenni. Például biztosan nektek is feltűnt, hogy az anyák akkor mennek mosdóba, ha van idejük, nem akkor, amikor kedvük van hozzá. Az apák meg akkor mennek, amikor akarnak, és minimum fél óra az ott töltött idő. Mikor reggel kikecmeregnek az ágyból, miután te lefőzted a kávét, megsütötted a villám gyors kakaóscsigát és az ebéd felét is megfőzted már, azt gondolod, hogy egy kicsit átveszi a gyerekeket, megpihenhetsz. De Apa kijelenti, hogy ő most elmegy a mosdóba. Nyelsz egyet, és lemondóan nézed, hogyan viszi be magával a telefonját, a laptopot és a tabletet is. Ebből sem lesz meleg kávézás, hétvége ide vagy oda.

De, hogy ne csak sablonos férfi-női különbségekről írjak, hangsúlyozom, hogy van, amiben mi szerepet cseréltünk. Kettőnk közül például én vagyok az, aki inkább hagyom a fiúkat szabadon mozogni – vagy hogyan is fogalmazzam szépen. Felengedem őket a legnagyobb mászókára, és nem ugrom utánuk egyből, csak ha látom, hogy valami nem klappol. A férjem viszont paragép a játszón, mindig a fiúk nyomában van és biztosítja őket. Ettől én mondjuk ideges leszek, hagyjuk azokat a szegény gyerekeket játszani – mert valljuk be, nyugodtan nem tudnak, ha valaki állandóan a nyomukban van: Kende, vigyázz, nagyot lépj a létrán! Zalán, az ott a homokozó, ne menj bele motorral, mert elakadsz! (Na jó, a homokozóba én sem engedem be őket járművel, de inkább a többi gyerek testi épsége miatt.)

 

Sok különbség van, de hiszem, hogy a gyerekeinknek az a jó, ha mindketten itt vagyunk és ezt a sokszínűséget tanulják a családban. Biztosan tovább is visznek belőle néhány klasszikus hibát, de úgy kerek az élet, hogy ha meghallják, hogy az apjuk nyitja az ajtót délután a munkából hazaérve, sikongatva rohannak felé. Ilyen szeretet láttán néha még azt is elfelejtem, hogy leszidjam, mert megint bejött a sáros cipőjével…

1. oldal / 3
100% magyar
Számunkra rendkívül fontos, hogy amit előállítunk az 100%-ig magyar gyártású legyen. Ugyan mi már 30 éve foglalkozunk gyerekruha gyártással, és sokszor választhattuk volna a könnyebb utat, hogy elkezdünk külföldi termékekkel kereskedni, de nem tettük, mert az nem a mi stílusunk.

logo bottom

Mikka Kft
KIS- & NAGYKERESKEDÉS
1162, Budapest János u. 129.
GPS koordináta: 47.528299, 19.167365

Nyitvatartás